Almdorp Königsleiten in het Zillertal: voor een perfecte zomervakantie

Königsleiten ligt op 1.600 meter hoogte, middenin de wandelgebieden van de Kitzbühler Alpen en het welbekende Zillertal. Aan de andere kant van het dal, in het Nationaal park Hohe Tauern, zijn de hoogste bergtoppen van Oostenrijk te vinden. In de zomer is de omgeving van Königsleiten een waar wandelparadijs: de Zillertal Arena heeft een wandelnetwerk van wel 400 kilometers! Van gemoedelijke wandelingen tot inspannende bergtochten, welke u overigens ook onder leiding van een ervaren gids kunt maken.

Ook in de zomermaanden* brengen de kabelbanen van Königsleiten u in een mum van tijd naar de toppen van de Zillertaler bergen. Vervolgens kunt u er wandelen of simpelweg van het uitzicht genieten, al dan niet op het terras van een gemoedelijke alm. Voor de fietsers onder ons is Königsleiten ook een uitstekend uitgangspunt. De “Tauernradweg” is een populair fietspad, vooral voor gezinnen, en gaat langs de Salzach in het Pinzgauer Tauern. De circa 266 kilometers aan mountainebike-paden in de Zillertal Arena, geven wel aan dat ook de echt fanatieke fietsers en/of mountainbikers aan hun trekken komen!

* van 23 juni tot 7 oktober

´s Zomers heeft het water van het nabijgelegen stuwmeer een heerlijke temperatuur, waarmee het uitnodigt tot zwemmen, surfen, zeilen of varen met een trapboot. Dit en vele andere uitstapjes kunt u uiteraard zelf ondernemen. Daarnaast is er een gevarieerd activiteitenprogramma dat ook vele mogelijkheden biedt. De door professionals begeleide activiteiten zijn voor jong en oud en deelname is veelal gratis.